OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dissabte, 2 de desembre del 2017

EIXIDA A BENIFAIRÓ DE LES VALLS (02/12/2017)

INTRODUCCIÓ
Aquest vent ha estat l'acompanyant inseparable de l'eixida d'avui. Si per un costat ens ha portat fred i molèsties, per l'altre costat ens ha dut un paisatge esplèndid, amb el cel clar i blau, i l’horitzó més nítid i proper i que en optar per fer el recorregut per vora mar ens ha permet veure un mar d'una pinzellada blau fort i unes aigües brillants davant d'un poderós Sol que les enlluernava, Si miraves cap a l'interior semblava que els pobles estigueren a menys distància on les muntanyes presentaven un perfil completament definit.
Tot molt bonic. Però les ventegueres de tant en tant ens feien tremolar; però com diu el refrany castellà: "Que andando se quita el frio" a mesura que ens apropaven a la mar i augmentar Joan el ritme, fins i tot la roba ja donava pena tot i més quan en girar 90º per enfilar-nos als Valls el vent ja ens bufava de cara i hem tingut que remar amb força.
DIARI DE L'EIXIDA
Data: Dissabte 2-12-2017
Hora: 8:00 h.
Llocs: Banquet Poblet. Faura
Bici: BTT
Destí: Benifairo de les Valls
Itinerari:La Vall d'Uixó - Camí del Pou- Nules - Platja Moncofa- Platja Camí Cabres - Platja Xilxes - Platja Almenara- Cases de Queralt - Almenara- Benifairo de les Valls (Bar Splay) - La Vall d'Uixó.
Components: Pedro, Jose, Joan, Vicent, i Tony. 
Total kms: 50

FETS DESCRIPTIUS
   * Javi i Antonio s'han caigut de l'eixida per fredolics.
   * Els vallers disponibles amb bon criteri de Vicent hem canviat la fina per la BTT.
   * Davant la no compareixença dels valencians hem anul·lat l'eixida a Canet per la de Benifairó. Aquesta s'ha decidit sobre la marxa, ja que en un principi havíem pensat en Eslida; però en veure que el vent ens donava de cara i a criteri de Joan,hem canviat el sentit per tenir-lo a favor. A més a més ens ha motivat presentant-nos un marc gastronòmic a base d'una torrada amb all-i-oli que no es podia rebutjar.
   * Hem fet una aturada per posar-ho en el wassap i temptar a Tomás i David a que s'arrimaren a esmorzar. També li hem trucat a Tony, que com no té wassap i es guia per aquest bloc, s'assabentés.
   * El recorregut com es descriu en la introducció ha estat menys gelat que el que pensàvem i molt gratificant.   
   * Amb el 34 km en el comptaquilòmetres hem arribat a la porta del bar Splay on ens estava esperant Tony.
   * La decepció ha vingut quan en arrimar-nos a la barra hem comprovat que no hi estava el foc encès i tot aquell plantejament es queia de sobte. Hem fet doncs un esmorzar habitual acoblant-nos a la poca oferta que restava.
   * Estant en l'espera dels bocates ha arribat Tomás que si ha caigut en la temptació i ens ha acompanyat. David s'ha resistit.
   * Destacar del conjunt, els tres plats d'all-i-oli, l'únic ingredient junt a la cansalada (no a la brasa sinó a la planxa), que hem pogut gaudir del nostre pensament.
   * Conversa entretinguda, amena i participativa tocant diferents pals, intercalant  connotacións polítiques; però no monotemàtica ni  pesada: sinó més ve analítica, parlant de la influència que tenen els poders mediàtics  en la nostra societat.
   * Després de dues hores en taula i passades les 12, hem pagat els 5,50€ que ens han demanat, un bon preu. Res li ha faltat a Pedro per recordar-nos els 1,50€ que ens hem estalviat de no haver anat a Eslida. I més que volia estalviar-se, ja que ha intentat fer-li passar el seu bocata per mig,argumentat que era de la mateixa mida que el que li havien servit a Toni, que si havia demanat mig. Però Joan li ha trencat l'argument en pro a la seva honorabilitat com a veí de Benifairó i evitar ser el senyalat del poble.
   * Tornada, directes a La Vall, vent de cara; però amb la distància curta no ha afectat gaire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada