OBJECTIUS

OBJECTIUS

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIXIDES DIMECRES I DISSABTE

EIGIDES GENER

EIGIDES GENER

dimecres, 7 de febrer del 2018

EIXIDA A QUARTELL (07/02/2018)

"DONDE DIJE DIGO, DIGO DIEGO"

DIARI DE L'EIXIDA
Data: Dimecres 07-02-2018
Hora: 8:00 h.
Llocs: Banquet Poblet. 
Bici: BTT/
Destí: Quartell
Itinerari:La Vall d'Uixó - Algar- Alfara de la Baronia- Algimia d'Alfara - Torres Torres - Quartell (Bar Casa de la cultura) - La Vall d'Uixó.
Components: Pedro, Jose i Joan. No han eixit Vicent i Tomàs per compromisos personals.
Total kms: 45

FETS DESCRIPTIUS
   * Donde dije digo, digo Diego és una expressió que ve al pel després de desconvocar-se l'esmorzar d'avuí en casa Pedro. 
S'utilitza per rectificar una afirmació o desdir-se'n. La persona que parla, per moltes raons, es penedeix del que ha dit, ho corregeix, negant l'anterior. També pot utilitzar-se per anunciar que s'ha canviat d'opinió. És important destacar que el seu ús té una connotació negativa: la persona que rectifica el seu discurs no admet obertament el seu error o canvi d'opinió. Nega que abans hagi afirmat una determinada cosa. S'usa aquesta frase feta per criticar a qui ha canviat les seves paraules després d'aquestes.
Doncs a aquesta expressió s'agarra Pedro, perquè després de que ens va convidar a sa casa a esmorzar avui dimecres i haver-se suspès per falta de quòrum, ara manifesta categòricament que la primera intenció és la que val i "nunca segundas partes fueron buenas". Per tant no hi haurà segona convocatòria.
Així, que que culpa tindrà Vicent per estar constipat i Tomás que anara de soterrament, o siga mai millor dit allò de "
Carregar amb el mort i amb la caixa"
En definitiva "EXCUSES DE MAL PAGADOR 
   * El fred ha estat l'altra nota significativa. La temperatura ha estat una mica mes baixa que el dissabte. El termòmetre de la farmàcia marcava 6 graus i que en eixir del casc urbà era d'uns graus menys. Tot i la baixa temperatura, sigui que estava núvol la sensació de fred no es notava gaire. Però a partir d'Algar i en encarar-nos cara a l'Aragó ens ha vingut una ventada freda del nord que el nostre cos ja se'n ressentia, vent que no ens ha deixat fins a Quartell. 
   * Amb el cos gelat hem entrat al bar de la casa de la Cultura de Quartell amb l'espera de trobar la calor necessària de confort; però tot el contrari, aquest casino gran amb molts finestrals i sense calefacció en ha produït l'efecte contrari, a mesura que el cos suat es gelava els eriçons ens corria per tot el cos. Amb aquest desfici i fregant-nos les mans el cos hem esmorzat i tot el repito de carajillo ens ha tornat el bon temple. Ni tan sol quan la conversa ha pujat de to al treure el tema de si Pedro mantenia o no l'esmorzat avortat.
Casa de la Cultura i Llar del jubilat de Quartell
   * Sense massa ganes d'allargar la sobretaula hem pres el camí de tornada i que tot i haver avançat el dia no així la temperatura que continuava baixa i amb sensació tèrmica inferior. Fins que no hem agarrat la via de servei paral·lela a l'autovia no hem trobat un canvi de temps  més temperat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada